Dagvaarding

 

Een dagvaarding

U bent gedagvaard: u moet voor de rechter verschijnen. Een eventuele rechtszitting kost u veel geld, als de schuldeiser in het gelijk wordt gesteld. Om dit te voorkomen dient u uw schuld voor de zittingsdag betalen.

 
U bent het niet eens met de vordering

Indien u het niet eens bent met de vordering kunt u zich inhoudelijk verdedigen bij de in de dagvaarding genoemde rechter. Dit kan zijn:

  • bij de kantonrechter: kunt u zelf mondeling of schriftelijk verweer voeren. Bij voorkeur dient u dit verweer vooraf schriftelijk in bij de kantonrechter, zodat u niet bij de rechtszitting aanwezig hoeft te zijn (dat mag uiteraard wel).
  • bij de rechtbank of het gerechtshof: kunt u alleen door middel van een advocaat verweer voeren. Het is aan te raden direct na de dagvaarding contact op te nemen met een advocaat.

Indien na het verkrijgen van het vonnis u nog niet (geheel) heeft betaald kan een schuldeiser beslag laten leggen op bijvoorbeeld uw inboedel/auto of inkomen/banktegoeden.

In geval van huurschuld kunnen wij ook de woning ontruimen indien de rechter dat heeft bepaald. Alle kosten gemoeid met deze fase komen eveneens voor uw rekening.  

Zie voor meer informatie ook de bijsluiter welke bij de stukken is gevoegd.

Rijken Gerechtsdeurwaarders | Incassobureau | Juristen Den Bosch

placeholderimage

Ons gerechtsdeurwaarders- en incassobureau is sinds 1972 succesvol met het incasseren van alle denkbare soorten vorderingen. Wij hebben veel ervaring met moeilijk inbare vorderingen. 

 

» Lees meer over Rijken Gerechtsdeurwaarders

Actueel

KEI

05 december 2017 - KEI We zijn alweer even op weg met KEI. Het is even wennen, maar het spreekwoord ‘al doende leert men’, is hier zeker van toepassing! Een fijne bijkomstighei... » Lees meer

WIK anno 2017

09 maart 2017 - Conform de Wet Incassokosten (WIK) dienen incassokosten aan consument-schuldenaren tijdig te worden aangezegd wil schuldeiser er in rechte aanspraak op kunne... » Lees meer
» Meer nieuwsberichten

Openbare verkopen

» Alle openbare verkopen