Ontruiming

 

Ontruiming

Bij een woningontruiming is het de bedoeling dat de woning weer ter beschikking van de eigenaar van de woning komt. Dat houdt in dat u en uw eigendommen uit de woning moeten worden verwijderd.

Ontruiming

Wanneer bij huurzaken binnen de gestelde termijn geen betaling plaatsvindt, zal - na verkrijging van het vonnis met ontbinding van de huurovereenkomst door de Kantonrechter - in overleg met verhuurder uw woning worden ontruimd. Alle roerende zaken zullen op de openbare weg worden geplaatst (welke bij niet medeneming op de kosten worden opgeslagen door de Gemeente of de verhuurder), waarna het pand van nieuwe sloten wordt voorzien en aan verhuurder wordt overgedragen. U bent zelf verantwoordelijk voor het van de straat halen van uw inboedel. 

Indien er geen medewerking wordt verleend zal een politiefunctionaris in de persoon van een (hulp)officier van Justitie erop toezien dat aan alle formaliteiten is voldaan.

Als de inboedel niet van de straat wordt verwijderd, zal mogelijk de gemeente de inboedel afvoeren, maar het komt ook voor dat de schuldeiser dit doet. Het is dus verstandig om zelf voor ontruiming zorg te dragen en dat te doen voor de datum waarop de deurwaarder heeft aangekodingd tot ontruiming te zullen overgaan. De sleutels van de woning moet u aan de gerechtsdeurwaarder afgeven. 

De gerechtsdeurwaarder kan u vertellen of de schuldeiser bereid is om onder bepaalde voorwaarden af te zien van de ontruiming. Neem dus op tijd contact op met de deurwaarder. Wacht daarom niet te lang! De kans dat u kunt blijven wordt daar niet groter door en bovendien kan de vordering oplopen met de kosten van ontruiming. 

Zie voor meer informatie ook de bijsluiter welke bij de stukken is gevoegd.

Rijken Gerechtsdeurwaarders | Incassobureau | Juristen Den Bosch

placeholderimage

Ons gerechtsdeurwaarders- en incassobureau is sinds 1972 succesvol met het incasseren van alle denkbare soorten vorderingen. Wij hebben veel ervaring met moeilijk inbare vorderingen. 

 

» Lees meer over Rijken Gerechtsdeurwaarders

Actueel

KEI

05 december 2017 - KEI We zijn alweer even op weg met KEI. Het is even wennen, maar het spreekwoord ‘al doende leert men’, is hier zeker van toepassing! Een fijne bijkomstighei... » Lees meer

WIK anno 2017

09 maart 2017 - Conform de Wet Incassokosten (WIK) dienen incassokosten aan consument-schuldenaren tijdig te worden aangezegd wil schuldeiser er in rechte aanspraak op kunne... » Lees meer
» Meer nieuwsberichten

Openbare verkopen

» Alle openbare verkopen