Loonbeslag

 

Beslag op uw inkomen

Indien er beslag op uw inkomen is gelegd zal uw werkgever of uitkerende instantie geldt het volgende.

Omdat de vordering niet is betaald is er inmiddels beslag is gelegd op uw inkomen. Dit betekent dat een deel van uw inkomen aan ons zal gaan afdragen. Niet alles want u moet nog wel uw bestaanskosten kunnen betalen.

Beslagvrije voet

De hoogte van het bedrag dat u nog ontvangt is vastgesteld via de regels van de wet. De hoogte staat vermeld in het exploot en heet “de beslagvrije voet”. Indien u het niet eens bent met de hoogte van de beslagvrije voet, dan kunt u het formulier dat bij het exploot zit gebruiken om bezwaar te maken tegen de hoogte van de beslagvrije voet. Het formulier dient u volledig in te vullen. De bedragen die u invult moet u wel bewijzen. Stuur daarom uw loon- of uitkering specificaties van de afgelopen drie maanden mee, een overzicht van uw toeslagen en stukken waaruit de hoogte van uw woonlasten en zorgverzekeringskosten blijken.

Heeft u een partner die bij u woont? Dan dient u ook een specificatie mee sturen van diens inkomsten. Zodra alle informatie is ontvangen zal de beslagvrije voet worden herberekend. Ik zal u op korte termijn hierover informeren. Indien er een wijziging optreedt dan zal ik uw werkgever of de uitkerende instantie hiervan op de hoogte stellen. Zodra de vordering is betaald wordt het beslag opgeheven.

Zelf kunt u ook uw beslagvrije voet berekenen. Wij raden aan dit door een deskundige te laten doen. Hier vindt u de tool.

Zie voor meer informatie ook de bijsluiter welke bij de stukken is gevoegd.

Rijken Gerechtsdeurwaarders | Incassobureau | Juristen Den Bosch

placeholderimage

Ons gerechtsdeurwaarders- en incassobureau is sinds 1972 succesvol met het incasseren van alle denkbare soorten vorderingen. Wij hebben veel ervaring met moeilijk inbare vorderingen. 

 

» Lees meer over Rijken Gerechtsdeurwaarders

Actueel

KEI

05 december 2017 - KEI We zijn alweer even op weg met KEI. Het is even wennen, maar het spreekwoord ‘al doende leert men’, is hier zeker van toepassing! Een fijne bijkomstighei... » Lees meer

WIK anno 2017

09 maart 2017 - Conform de Wet Incassokosten (WIK) dienen incassokosten aan consument-schuldenaren tijdig te worden aangezegd wil schuldeiser er in rechte aanspraak op kunne... » Lees meer
» Meer nieuwsberichten

Openbare verkopen

» Alle openbare verkopen