Wij incasseren alles! Met Rijken heeft u alle expertise onder één dak

De meeste ondernemers worden in hun bestaan weleens geconfronteerd met een niet betalende klant. U ook? Uiteindelijk wil je toch je geld ontvangen. Zet uw behaalde omzet om in betaalde omzet. Rijken is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen voor de overheid, het bedrijfsleven en voor particulieren. Niet alleen de executiefase, maar ook in de incasso- en procedurele fase. Wij doen dit met aandacht en respect. Rijken Gerechtsdeurwaarders heeft geen incassobureau of advocaat nodig om een vordering te incasseren, andersom vaak wel. Kortom: Rijken is een incassobureau, juridische adviespraktijk en gerechtsdeurwaarderskantoor in één.

Incassobureau

Voor u vaak geheel Gratis
Incassofase
 • Team incassospecialisten
 • Direct actie na aanlevering zaak
 • Altijd online inzage dossier 24/7
 • Persoonlijk aanspreekpunt
 • Maatwerk naar uw wensen
 • Gratis standaard juridisch advies
 • Gebruik Big Data & algoritmes
 • Actief in binnen- en buitenland

Juridische adviespraktijk

Tot 50% goedkoper dan een advocaat
Procedurele fase
 • Team juristen
 • Gratis intakegesprek
 • Huurrecht (gederfde huur, overlast)
 • Verbintenissenrecht (contracten)
 • Goederenrecht
 • Beslag- en executierecht
 • Alimentatierecht
 • Insolventierecht

Gerechtsdeurswaarder

Landelijk vastgestelde tarieven door Onze Minister
Executiefase
 • Team gerechtsdeurwaarders
 • Huur (ontruiming gehuurde)
 • Beslag op huis, auto, inboedel
 • Beslag op inkomsten (bijv. loon)
 • Beslag op bankrekening
 • Beslag op aandelen
 • Conservatoir beslag
 • Bewijs door akte van constatering

Bel ons via telefoonnummer

Een directe - gratis - lijn voor ondernemers:

073 613 60 35

Incassobureau

Rijken is toch een gerechtsdeurwaarderskantoor en geen incassobureau? Dat klopt, maar eigenlijk zijn wij twee in één. Wij worden vaak ingeschakeld om incassowerkzaamheden uit te voeren in de minnelijke fase. De minnelijke fase is de fase zonder tussenkomst van een rechter. 

Een gerechtsdeurwaarder die incasso-opdrachten doet, verricht nevenwerkzaamheden. Nevenwerkzaamheden zijn diensten die geen ambtshandelingen zijn (werkzaamheden gerechtsdeurwaarder), maar die wel vanuit ons gerechtsdeurwaarderskantoor worden aangeboden.

Tijdens de minnelijke fase verrichten wij veelal dezelfde werkzaamheden als een incassobureau, maar er is één heel groot verschil. Wat als uw vordering niet wordt geïncasseerd tijdens de minnelijke fase? Dan kunnen wij namelijk wél doorpakken als gerechtsdeurwaarder en wisselen wij van pet. 

Wij leggen u graag uit hoe het incassotraject in de minnelijke fase werkt. 

 • Stap 1: Screening vooraf

  Wij controleren het door u aangeleverde dossier. Als blijkt dat de debiteur negatief bekend is bij ons en de kans op verhaalsmogelijkheden minimaal zijn, dan sluiten wij het betreffende dossier zonder extra kosten.

 • Stap 2: Start minnelijke fase

  Zodra wij uw onbetaalde factuur hebben ontvangen, controleren wij eerst of alle gegevens volledig en juist zijn. Als alle gegevens zijn aangeleverd, dan starten wij direct met het incassotraject. In deze fase nemen wij namens u contact op met de debiteur. Wij sturen uw debiteur - conform wet- en regelgeving - een overzicht met het te betalen bedrag, inclusief extra kosten.

Waarom nu juist Rijken inschakelen?

Scientia potentia est is een uitspraak in het Latijn (Francis Bacon). De zin betekent in het Nederlands kennis is macht. Hiermee wordt gesteld dat kennis en/of scholing belangrijk is. Dat geldt natuurlijk voor veel vakgebieden, maar zeker in die van ons. 

Ons kantoor bestaat al bijna 50 jaar. Dan ken je het klappen van de zweep. Met een open werkwijze, jarenlange ervaring en expertise staan wij schuldeisers met succes bij om betalingen af te dwingen. Ons kantoor heeft tientallen jaren kennis en ervaring en met onze vier beëdigde (toegevoegd) gerechtsdeurwaarders en 25 medewerkers staan wij klaar voor onze opdrachtgevers in Nederland en ook daarbuiten.

Alles onder één dak, dat werkt direct kostenbesparend en wij kunnen veel sneller tot overgaan. U heeft al een onbetaalde factuur, dus wij gaan ervan uit dat u de kosten om uw vordering te incasseren zo laag mogelijk wilt houden. Bij voorkeur geen extra kosten. Een advocaat en incassobureau heeft bijv. voor het nemen beslagmaatregelen altijd een gerechtsdeurwaarder nodig. Andersom niet. Het houdt dus al snel op voor een incassobureau en/of advocaat zodra er serieus werk van uw zaak moet worden gemaakt.

Wist u dat iedereen een incassobureau kan beginnen? Nee? Uw wanbetaler weet dit waarschijnlijk wel en raakt niet snel in paniek van een paar briefjes of telefoontjes van een incassobureau. 

Een incassoprocedure duurt bij incassobureaus vaak onnodig lang. Als er niets wordt geïncasseerd, dan heeft een incassobureau weinig andere opties dan het dossier te sluiten of een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Bij Rijken bent u direct aan het goede adres. 

Wacht niet te lang met het nemen van actie. Voordat u het weet bent u zo een half jaar of jaar verder en vist u misschien wel achter het net (bijv. door faillissement debiteur). Tijd = geld.

Opkopers weten ons al bijna een halve eeuw te vinden. Doordat ons kantoor bekend is bij veel opkopers, ontvangen wij vaak een betere opbrengst bij een executoriale verkoop. 

Natuurlijk maken wij nog gebruik van de traditionele incasso-instrumenten (denk aan: brief, e-mail & bellen), maar ons kantoor is zeer innovatief en inventief op het gebied van modern incasseren. Ons automatiseringssysteem kan een voor elke klant volledig op maat gemaakte incassomethode hanteren. 

Het geeft ons flexibiliteit en grote slagkracht. Wij creëren hiermee extra ruimte voor persoonlijke aandacht en maatwerk. Hiermee worden wij het verlengstuk van de debiteurenadministratie van de klant en samen zoeken wij naar de juiste balans tussen snelheid van incasseren en relatiebehoud, indien gewenst. 

Juridische adviespraktijk

Wij verzorgen (indien nodig) de gerechtelijke procedure voor u. Een dergelijke procedure beginnen wij alléén in overleg met u. Een gerechtelijke procedure duurt al snel één tot twee maanden of soms langer.

Het uitgangspunt is dat wij van u vorderingen krijgen aangeleverd waar deugdelijke bewijsstukken bij zitten. Neem ook contact met ons op als uw “administratie” niet volledig 100% op orde is, wij kijken namelijk graag met u mee naar een praktische oplossing. Naast deugdelijke bewijsstukken bestaat altijd de mogelijkheid dat de betrokken debiteur “verweer” gaat voeren.

Als blijkt dat de expertise van een jurist nodig is, dan verzorgen wij dit graag voor u. Voor standaard juridisch advies brengen wij geen kosten in rekening, pas als verdieping nodig is dan brengen wij een uurtarief in rekening. U krijgt altijd vooraf een kostenindicatie. 

Naast het incasseren van vorderingen geven wij eveneens juridisch advies over diverse rechtsgebieden. Vraag naar de mogelijkheden. 

 • Stap 3: Gratis intakegesprek

  Procederen brengt onzekerheid met zich mee, omdat de uitkomst vaak niet met 100% zekerheid valt te voorspellen. Wij bespreken vooraf uw succeskansen en maken altijd een kosten-batenanalyse, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

 • Stap 4: Procedurele fase

  Één van onze juristen zal u bijstaan en vertegenwoordigen tijdens de gerechtelijke procedure, met raad en daad.

Welke organisaties helpen wij?

Particuliere verhuurders
Lees verder
U kunt bij ons terecht voor diverse vraagstukken, waaronder huurincasso, overlast, hennepkweek, gebreken, woonfraude en huurprijsgeschillen.
De overheid
Lees verder
Al meer dan 15 jaar incasseren wij verschillende soorten vorderingen voor de overheid.
Advocaten
Lees verder
Wij werken samen met een grote portefeuille advocatenkantoren uit de regio en daarbuiten. Wij incasseren onbetaalde facturen van advocaten zelf, maar wij incasseren ook voor cliënten van advocaten in opdracht van de advocaat.
Incassobureaus
Lees verder
Wij worden door groot aantal incassobureaus ingeschakeld om niet geïncasseerde vorderingen verder op te pakken of voor het uitvoeren van ambtshandelingen door de gerechtsdeurwaarder.
Woningbouwcoöperaties
Lees verder
Wij ondersteunen incassoafdelingen van diverse kleine, middelgrote en grote woningcorporaties uit heel Zuid en Midden Nederland.
Autobedrijven
Lees verder
U heeft een auto gerepareerd of een auto geleverd, maar betaling blijft uit? Wij helpen regelmatig autogarages met het incasseren van onbetaalde facturen.
Verenigingen van eigenaren
Lees verder
Achterstallige VvE-bijdrage? Wij helpen u graag. U kunt ook bij ons terecht voor andere vraagstukken over dit onderwerp.
Gemeenten
Lees verder
U heeft een auto gerepareerd of een auto geleverd, maar betaling blijft uit? Wij helpen regelmatig autogarages met het incasseren van onbetaalde facturen.
Sportverenigingen
Lees verder
U heeft een auto gerepareerd of een auto geleverd, maar betaling blijft uit? Wij helpen regelmatig autogarages met het incasseren van onbetaalde facturen.
Notarissen
Lees verder
Onderwijsinstellingen & opleidingsinstituten
Lees verder
Semi-overheden
Lees verder
Benzinestations
Lees verder
Medische instellingen
Lees verder
Tandartsen, psychologen of andere medisch specialisten helpen wij met het incasseren van onbetaalde facturen.
Handelsondernemingen
Lees verder
U heeft een onbetaalde factuur? Wij gaan deze voor u incasseren. Wij staan alle ondernemers/handelaren bij met raad en daad.
Vorige
Volgende

Gerechtsdeurwaarder

Als de rechter een uitspraak heeft gedaan, er een vonnis is (bindende uitspraak van de rechter) gaan wij het dossier als executiedossier behandelen. Wij kijken met welke executiemaatregelen wij ervoor kunnen zorgen dat uw vordering wordt betaald.

In deze fase gelden de tarieven voor ambtelijke werkzaamheden. Deze tarieven zijn vastgelegd in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders (Btag). De vastgestelde bedragen worden jaarlijks met ingang van 1 januari door de Minister gewijzigd. Deze kunt u vrijblijvend bij ons opvragen. 

 • Stap 5: Executoriale fase

  Wij gaan over tot betekening van het vonnis en zullen een verhaalsonderzoek opstarten. Afhankelijk van de uitkomst zullen wij overgaan tot het nemen van beslagmaatregelen.

Persoonlijk advies

“U heeft een onbetaalde factuur? Rijken incasseert uw factuur persoonlijk en professioneel. Uw kosten, die verhalen wij meestal op uw debiteur.”

Eerst even overleggen voordat u ons definitief inschakelt. Uiteraard helpen wij u graag en staan wij u altijd te woord om uw specifieke situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

Bel ons via 073 613 60 35.

Met hartelijke groeten, 

Huib Paauwe - Teamcoördinator

Team Incasso & Executie │ Team Huur │ Team Juristen

Rijken Gerechtsdeurwaarders Den Bosch

Opdracht of vraag?

Winkelmandje