Huuropzegging via e-mail toegestaan

De kantonrechter heeft in een zaak beslist dat opzegging van de huurovereenkomst onder bepaalde voorwaarden geaccepteerd wordt.

 

Ondanks artikel 7:271 lid 3 BW waarin is bepaald dat opzegging bij exploit of aangetekende brief dient te geschieden, wordt er in de praktijk met grote regelmaat van dit vormvoorschift afgeweken. Opzegging per e-mail voldoet volgens de kantonrechter in het huidige communicatieverkeer, zeker nu in onderhavige casus in het huurcontract onder haar contactgegevens het e-mailadres heeft vermeld waarnaar de bewuste e-mail is verzonden. Daarnaast is onweersproken gelaten dat eiseres de e-mail heeft ontvangen en bekend was met de wil van gedaagden de huurovereenkomst tussen partijen te beëindigen.

  

Bron: www.rechtspraak.nl (Rotterdam 25 april 2014 RBROT:2014:3333)

 

 

Rijken Gerechtsdeurwaarders | Incassobureau | Juristen Den Bosch

placeholderimage

Ons gerechtsdeurwaarders- en incassobureau is sinds 1972 succesvol met het incasseren van alle denkbare soorten vorderingen. Wij hebben veel ervaring met moeilijk inbare vorderingen. 

 

» Lees meer over Rijken Gerechtsdeurwaarders

Actueel

KEI

05 december 2017 - KEI We zijn alweer even op weg met KEI. Het is even wennen, maar het spreekwoord ‘al doende leert men’, is hier zeker van toepassing! Een fijne bijkomstighei... » Lees meer

WIK anno 2017

09 maart 2017 - Conform de Wet Incassokosten (WIK) dienen incassokosten aan consument-schuldenaren tijdig te worden aangezegd wil schuldeiser er in rechte aanspraak op kunne... » Lees meer
» Meer nieuwsberichten

Openbare verkopen

» Alle openbare verkopen